28 August 2011

CACIB Bled II., 12.6.2011

Na lepo in toplo nedeljo, 12.6.2011, smo se z Astonom udeležili 2. mednarodne razstave psov vseh pasem, krajše CACIB Bled II. Na razstavo je bilo prijavljenih 667 psov (158 različnih pasem). Od tega 12 predstavnikov hovawartov, 4 psice in 8 psov.
Na razstavišču smo bili že ob 10 uri, saj sem v razstavni pisarni morala dvigniti številko in katalog. Nastopila sva v ringu 6, pri sodnici Mirji Lapanja (SLO). Imela sva številko 374 in na vrsto sva prišla šele nekaj čez 12 uro. Aston je bil prvič prijavljen v razred mladih. Le dan pred razstavo, je dopolnil 9 mesecev, kar je tudi pogoj za vstop v razred mladih psov. Za konkurenco sva imela 4 pse, vse 3 in 5  mesecev starejše od Astona in razlika v razvoju pri tako mladih psih je zelo očitna.
Čakanje...
Pregled.

Sprva sem bila kar malo na trnih, razmišljala sem o najslabših stvareh, ki bi se nama lahko pripetile v ringu. Kmalu mi je Aston pokazal, da mu lahko zaupam, zbrano je sledil mojim ukazom in drugi psi ga niso zanimali. Bravo fant moj!
Pred nama so bili na vrsti trije samčki. Ta čas sva se midva »kuhala« na soncu, ki je opoldan kar močno pripekalo. Končno sva prišla na vrsto. Nesigurnost je v momentu izginila in korajžno sva pristopila k sodnici. Astonu je pogledala zobe in ga natančno pretipala po celem telesu. Nato sva tekla krog in diagonalo. Tekel je lepo, mirno brez skakanja. Sledila je razporeditev za najlepšega mladega psa.
Tek.
V ringu je bilo 5 psov in ker so vsi dobili odlično oceno, smo za razporeditev po mestih morali odteči kar nekaj krogov in diagonal. Sodnica mu je prisodila oceno odlično in 4. mesto! To je za naju zelo lep uspeh! Aston je še zelo mlad glede na konkurenco in se še razvija v pravega hovawarta. Opis na ocenjevalnem listu je resnično lep. Zelo sem vesela in ponosna nanj.
To je bila najina druga razstava. Pridobila sva si nove izkušnje, da bova lahko nadaljevala in se pokazala vsakič še bolje. To je res super »šport« oz. hobi. Zame je to sprostitev po napornih šolskih dneh.

Upam, da je pred nama še dolga pot razstavljanja. Udeležila se bova še veliko razstav, tako da se morda vidimo na kateri od njih! :) 

Hvala Lei Homar za fotografije.

LP L&A

No comments:

Post a Comment