07 November 2013

Mi2 sva okej! | We're okey!

K sreči se je Aston izmazal brez antibiotikov! Očitno ima dovolj močan imunski sistem, da je sam uspel pozdraviti rane. 

Yeeah, Aston got through without any antibiotics needed!

Veterinarjeva teza se je izkazala za napačno. Predpostavljal je da ima alergijo na nekaj, najverjetneje hrano. Sprva sem se strinjala s tem, saj je res da smo menjali hrano za 1 teden, ker nam jo je slučajno zmanjkalo in je mogoče ta preskok iz ene hrane ne drugo povzročil alergijsko reakcijo. Na koncu se je izkazala druga, sprva manj verjetna teza: krive so bolhe. Ja, nekje jih je staknil in izvor sem tudi že odkrila: potepuške mačke. Bolhe so ga popikale po repu, točno tam kjer si je Aston naredil rane. To "odkritje" je povzročilo Astonu nadležno kopanje s šamponom proti bolham. Pesjak je bil po dolgem in po čez dezinfeciran in to sem ponovila čez 20 dni, kolikor imajo bolhe inkubacijsko dobo. Zdaj je Aston čist in skoraj popolnoma "poceljen". Rabil je približno 3 dni da se je navadil na ovratnik, sedaj mu je že nekaj vsakdanjega da ga nosi oziroma da ga je nosil. Stanje se je korenito izboljšalo, v zadnjem tednu mu je zrasla tudi dlaka. Bolhe so tu pa tam še malo prisotne, vsake toliko se popraska vendar ne bo dolgo saj se je redno špricanje z Biokillom obrestovalo.
After bathing

Aston se spet počuti tako kot prej, psihično se je vrnil nazaj. S tem mislim na njegovo nesigurnost in stalen občutek ranljivosti. Ne da je imel rano samo na zadnjem delu hrbta, tudi na njegovi psihi se je poznalo. Za vzrok le tega lahko predpostavim da je imel poškodbo na takem mestu, ki ga ni mogel imeti na očeh in paziti nanj in nato dodam še ovratnik...

Vet thought he had an allergic reaction to something, probably food. I agreed, but soon I realized that it was not food (we changed it just for a week, because we were waiting for a new arrival). So it were the fleas that caused it, thanks to street cats. I bath him with "anti-flea" shampoo and disinfected his kennel. After 20 days I repeated disinfection, and in the mean time I sprayed him with Biokill every few days (that's spray for fleas, mosquitoes, bugs and other annoying animals).
Po parceli je hodil po robovih in stenah, tam kjer se je iz ene strani "zaščitil". Potem ko se je rana začela celiti je po enem tednu nosil rep pokonci, kar je bil že dober znak. In sedaj, ko je že pozabil kakšen je bil pred enim mesecem, je spet normalen super moj Aston.

Aston is back to himself, also psychologically, because I found him walking close to walls and other things where he got feeling of safety. He must have felt insecure and vulnerable with wounds on his back where he couldn't see it. But after a month his wounds almost healed, hair is growing back and he is again my sweet Aston.
 

No comments:

Post a Comment