06 April 2014

Zadnjih 28 dni | Last 28 days

Glede na to, da je od zadnje objave minilo več kot 3 tedne, lahko priznam, da sem na blog malo pozabila. Marsikaj mi je onemogočilo pisanje nove objave ali vsaj objave nekaterih "novih" (sedaj že starih) slik. Še fotografirala nisem (!) za kar mi je zdaj zelo žal, ker sem videla veliko zanimivih trenutkov, katere bi se splačalo ujeti v objektiv.
Kaj nama je dogajalo?
Foto: Matic Eržen
http://maticerzen.si/
En teden mi je vzelo intenzivno delo za šolo, en teden spremljanja novic na internetu mi je ukradel virus na računalniku, preostal teden pa izmenjava z Nizozemsko. Pred šestimi meseci sem bila jaz severno pri Robin, zdaj se je zgodba obrnila. Aston se je izkazal kot odličen gostitelj. Prvih pet minut srečanja je bilo nekako kritičnih. Ne zaradi tega, ker bi bila možnost da Aston kaj naredi Robin (nikakor). Manjši problem je imela Robin z njenim strahom do psov. Njen strah se je izkazal v bolj blagi obliki, a sem ga vseeno vzela resno.
Robin je dobila par napotkov, vse kar sem ji rekla je bilo: Stay still. Svojega psa je treba dobro poznati, da veš kako se spoprijeti s problemom. Pri moji kepi dlak se to najbolj obnese, saj mu tako dam potreben čas da spozna tujca. Po minutnem ovohavanju Robin je Aston začel veselo mahati z repom - to je pomenilo, da zaupa Robin. Poleg močnega mahanja z repom (in ritjo) je postal popolnoma sproščen poleg Robin h kateri se je vsedel in ji glavo rinil pod roko "Čohaj". Ob takih gentelmanskih dejanjih me oblije prav posebna sreča.
Foto: Matic Eržen
http://maticerzen.si/
Skywalker Aston
Teden izmenjave je minil kot bi rekel briket :) . Časa za dolge sprehode ni bilo zaradi natrpanega urnika z dejavnostmi, dela na projektu in želji Nizozemcev po večernem druženju. Aston krajših sprehodov ni opazil, saj sem njegov presežek energije porabila v trikcih, ki so se do sedaj izkazali kot zelo učinkovita metoda odpravljanja energije. Odkar je Aston na posebni dieti nama kot priboljški lahko služijo le briketi. O tem zakaj in zato bom napisala posebno objavo tekom tega meseca.
Torej, vse kar lahko dobi kot hrano in priboljše so to briketi. Z uvedbo take diete je Aston popolnoma drug pes. Nisem si predstavljala, da bi Aston kdaj v celoti pojedel porcijo ali pa da bi se mu ob polni posodi briketov kdaj cedile sline. Kdo bi si mislil...
That innocent look...
Foto: Matic Eržen
http://maticerzen.si/
Foto: Matic Eržen
http://maticerzen.si/
Ob omembi klikerja vam moram povedati še eno smešno prigodo, ki se je zgodila že pred dobrim mesecem. Astona na kliker privajam že od malega, sicer ga nisem učila osnovnih povelj z njim ampak le kakšne pomembne trikce kjer je pomembno ujeti trenutek. Zadnje tri tedne je kliker postal vsakodnevno igranje z trikci zato se zelo lepo vidi Astonov napredek v naučenem. Kliker sistem najbrž poznate? Daš povelje, v trenutku ko ga pes izpolni sledi 'klik' in nato priboljšek. 
No, midva se odpraviva na sprehod. Lep sončen dan je bil, zato sem ga izkoristila za fotografiranje (to so tiste stare slike, ki jih nisem objavila). In da bi ujela kakšno sedečo/stoječo sliko za vzrediteljico, da vidi razvoj telesa, Astona postavim v pozo. Se oddaljim in pritisnem tipko na fotoaparatu da zajame sliko. Ja, to je bil zvok klika za katerega je Aston pričakoval priboljšek in to takoj. Oči so mu kar skakale od enega do drugega žepa, kje bo kaj dobil. Očitno moj frajer meni, da mu tudi za poziranje pripada priboljšek. Jah, saj ima prav, fotomodeli so plačani...
I apologize for not translating this post into english. After one week of daily use (because of exchange) I need some break. Just for a short time.
LP L&A

3 comments:

  1. Zelo lepe fotografije. In tale kosmata kepa je postala pravi lepotec :-) Uživajta in imejta se lepo - irenA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Irena! Za večino lepih fotografij je poskrbel Matic, ki pride vsake toliko pogledat našega kosmatina :)
      Vama želim enako! In čestitam za j.CH!! :D (ravno včeraj sem ti želela čestitat pod komentar na blogu pa mi Wordpress ni dovolil objave)

      Delete
    2. Hvala za čestitko, Matic naj pa le še slika :o)

      Delete