02 June 2012

Hovi piknik 2012

Uf, kakšen dan je bil za nami!
Slalom z jajcem na žlici


Z Astonom sva bila prisotna na malo drugačnem dogodku. Ni bila razstava niti šola ne, ampak prav poseben hovi piknik! Vsako leto ga organizira druga hovi družina, tokrat se je za organizacijo javila družina Gabrijelčič. Za "prizorišče" piknika so izbrali čudovit vrh Korado (812m), na kateri je postavljena lovska koča. Zbor hovijevcev je bil 26.5. ob 11h in za razliko od najinih prejšnjih zamujanj, sem bila v soboto super točna! Velika zahvala gre najinemu šoferju in družbi. Z Astonom sva se peljala na piknik z družino Oven in njihovo hovawartko Elli Hovi-rajMoram priznati da sem se na začetku malo zbala, kako se bosta Aston in Elli razumela, saj sta se takrat prvič videla in igrala. Moj strah je bil čisto odveč, ker sta se zelo lepo ujela, malce poigrala in tudi zagodrnjala. Elli je seveda morala pokazati kdo je šef v avtu in izven, Aston ji je ustregel in rade volje prepustil šefovski stolček. Ravno ko sta se Aston in Elli spravila v prtljažnik, je slučajno prišel en mimojdoči  in komentiral: "Zdaj pa imate zatemnjena stekla!". Sem se tako nasmejala!
..ko se 2 ogromna psa spravita v majhen avto...
Kot sem že rekla, smo bili točni. Sledili so pozdravi vsakega posebej, čohanje hovijev in pogovor je stekel. Po skoraj pol leta odkar smo se nazadnje videli, je na piknik prišla pogledat zelo prijazna družinica! Zelo sem jih bila vesela, Aston pa je kot ponavadi prišel na svoj račun čohanja.
Po manjši okrepitvi s češnjami, ki na Goriških brdih ravno zorijo, smo vsi skupaj odšli na sam vrh Korade in do bližnje cerkvice sv. Gerderce. Po prihodu nazaj so se vrstile zanimive igre in prav vsako sva poizkusila.
1. igra: slalom med stožci z žogico pod brado, slalom med stožci z jajcem na žlici, slalom z pladnjem kozarcev in podobno.
Čakanje na vrsto
2. igra: "navezanost na lastnika", kjer nekdo drži psa medtem ko se lastnik skrije. Zmaga tisti pes, do katerega pes najhitreje priteče. Z Astonom sva dosegla 4. mesto!
Aston je skoraj skopal jamo :P
3. igra: "odejice", zanimiva igra kjer par (vodnik in pes) hodi okoli odejic, katerih je vedno ena manj kot je psov (npr. 4 psi - 3 odejice). Tisti pes, ki ob žvižgu ne najde svoje odejice, izpade. Tako skupina kroži okoli, dokler ne ostane en sam par. Mi2 sva vsakič dobila svojo odejico oziroma Astonova rit, si je lahko vsak krog odpočila na odejici - kar pomeni da sva zmagala.
Finale, zadnji trije pari.
Dan se je približeval koncu, vsako minuto sem bila vse bolj utrujena. Aston je na koncu čisto omagal, kar je pokazalo celodnevno nedeljsko meditiranje. Pot nazaj je bila enako dolga in zanimiva le bolj utrujena.
 ~Na koncu bi se zahvalila družini Gabrijelčič za izvrsten in nepozaben piknik! Hvala družinici za obisk in moji dobri vili za družbo in sproščen klepet! Najlepša hvala tudi Evi Oven in njeni družini za prevoz in družbo. Aston se Elli prav lepo zahvaljuje za družbo v prtljažniku. In hvala vsem skupaj, ki ste se udeležili piknika in s tem pričarali posebno vzdušje. Za naslednje leto upam da se spet vidimo na pikniku. Kje in kdaj zaenkrat še vedno ostaja vprašanje.
Več slik najdete na spodnji povezavi (kliknite sliko).
HOVI PIKNIK, 26.5.2012
LP L&A

No comments:

Post a Comment